Jugoslavija: Balkan serijal, Rare Earth Youtube kanala

0
398

Preporučujemo da pogledate ovaj odličan i kvalitetan video serijal o staroj Jugoslaviji. Do sad nevidjena mišljenja o životu i raspadu Jugoslavije.

Evo i posebnog komentara koji prenosimo sa “Rare Earth” Youtube kanala

“Kao ljudsko biće sa korenima u ovoj oblasti, vaš rad me je dosta ražalostio. Pošto sam pola Bošnjak, pola Holanđanin, uvek sam bio podeljen između dva sveta koje su moji vršnjaci ovde u Holandiji smatrali strancem, a u isto vreme, to se dešavalo kad god sam se vraćao da posetim porodicu iu Bosni. Od kada sam doživeo svoje prvo iskustvo da nikud ne pripadam u kombinaciji sa mojim poznavanjem istorije našeg naroda, navelo me je da se zapitam koliko je taj narod mogao biti lep.

Jedinstvena jugoslovenska nacija. Moj tata koji je doživeo rat u Jugoslaviji 91. godine i takođe je boravio u jednom od tadašnjih logora, nijednom u mom detinjstvu nije izrazio mržnju prema Srbima ili Hrvatima. Moj tata je video svoju porodicu zatvorenu i ubijenu i još uvek nije gajio mržnju prema nacionalnostima iz kojih potiču čudovišta koja su činila ova dela. Uspeo je da podeli ovih nekoliko čudovišta od veće grupe naroda. To me je, pak, naučilo da bez obzira kroz kakve teškoće prođem u životu, nikada ne mogu okriviti grupu iz koje potiče ta osoba koja mi je zlo učinila. Vaš rad me je naterao da ponovo shvatim svoju jedinstvenu istoriju i na tome vam zahvaljujem. Nastavite da radite ono što volite. Srdačan pozdrav, Mirsad.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here