Rio Tinto proširuje razvoj projekta Tilva bakar-zlato u Srbiji sa mlađim partnerom “Rezervoar”

0
265
https://www.blic.rs/biznis/rio-tinto-je-ekoloska-bomba-sa-nesagledivim-posledicama/s0wvp70
Izvor slike https://www.blic.rs/biznis/rio-tinto-je-ekoloska-bomba-sa-nesagledivim-posledicama/s0wvp70

Rio Tinto će nastaviti saradnju sa kanadskom mlađom rudarskom kompanijom Reservoir Minerals na njihovom zajedničkom projektu bakra zlata Tilva u istočnoj Srbiji. Reservoir Minerals Inc je izvestio da su njene podružnice Tilva (BVI) Inc., i Global Reservoir Minerals (BVI) Inc., obaveštene od strane Rio Tinto Mining & Ekploration Limited, da je ispunjen prethodni uslov koji se odnosi na zaradu i zajednički venture ugovor („Sporazum“) potpisan između Rio Tinta i Reservoir.

Prema uslovima sporazuma, Rio Tinto ima opciju da u fazama zaradi do 75% udela u četiri dozvole za istraživanje rezervoara u Timočkom magmatskom kompleksu u potpunom vlasništvu; Nikolićevo, Kraljevica, Čoka ku pjatra i Tilva Njagra u Srbiji („Projekat Tilva“), pojedinačnim finansiranjem troškova projekta do 75 miliona USD.

Simon Ingram, predsednik i izvršni direktor kompanije Reservoir Minerals Inc., je prokomentarisao: „Reservoir sa zadovoljstvom nastavlja rad na četiri dozvole za istraživanje projekta Tilva, koji će isključivo finansirati Rio Tinto preko ovog zajedničkog preduzeća tokom jedinog perioda finansiranja. Timočki pojas ima odličan istražni potencijal za velika nalazišta bakra i zlata i radujemo se što ćemo sa Rio Tintom nadovezati na iskustvo i uspeh Rezervoara u ovom pojasu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here